Krav4Defense, IKMF en Krav Maga voor kinderen.

 

De instructeurs van Krav4Defense zijn opgeleid, worden continu geupdate en hiermee ondersteund door de International Krav Maga Federation (IKMF). Dit vraagt naast het lesgeven met door de IKMF ontwikkelde methoden, curriculum en technieken ook een commitment van de clubs en hun instructeurs naar de Krav Maga organisatie. Dat houdt onder andere in het volgen van basis updates zoals Civiel en het bijwonen van divisie specifieke trainingen en ontmoetingen zoals o.a. de specialisaties women/kids/law-enforcement.  Ook vraagt de organisatie van haar clubs en leden om met gecertificeerde Krav Maga instructeurs te werken en bij uitzondering met een IKMF lid dat in de toekomst instructeur zou willen en kunnen worden onder tijdelijke supervisie van de Krav Maga (Kids) instructeur. Deze instructeurs moeten de CIC hebben doorlopen, een verklaring omtrent gedrag of vergelijkbare verklaring middels werkgever bezitten, zijn aangesloten en verzekerd bij de IKMF (bondsverzekering NL Coach).

Verder vraagt dit van de scholen het registreren bij de bond van haar leden, het afnemen van leveltests en certificeren met IKMF leveltests, IKMF diploma's en IKMF paspoorten. Dit geeft elk lid een duidelijk overzicht van waar hij of zij staat en op welk niveau hij of zij ook later als volwassene in een volwassenen groep kan aansluiten.  Dit alles om een effectief Krav Maga niveau en een hoogstaande vorm van kwaliteit en verbondenheid te waarborgen.

De instructeurs van Krav4Defense geven naast hun werk, in de avond 6+ lessen per week aan volwassenen en konden en kunnen op dit moment helaas (nog) geen aparte lessen voor Kids geven. Voorheen stuurden we de kids met vertrouwen door naar Krav4Kids, de voormalig met ons samenwerkende school, die de Kids lessen conform afspraken en IKMF kwalitiets normen en waarden zou verzorgen.

Al enige tijd bereikten ons berichten dat deze school zich niet aan bondsverplichtingen (o.a. deelnemen aan certificering training,  updates en werken met gecertificeerde, echte, Krav Maga instructeurs) of afspraken met Krav4Defense houdt. Meerdere verzoeken om dit wel te doen hebben helaas niet tot andere gedragingen of richting mogelijke oplossingen mogen leiden. Dit is een keuze van die school. Deze school heeft aangegeven buiten de Krav Maga bond zelfstandig en met niet Krav Maga instructeurs door te gaan met de eigen zogenoemde ‘Krav Maga’ onderneming. Inmiddels is deze school ook niet meer bij de Krav Maga bond aangesloten.

Door deze keuzes, voelen wij als Krav4Defense ons met pijn in het hart genoodzaakt onze volwassen leden hierop te wijzen, de link naar die school van onze pagina te halen en mails met aanvragen voor les voor kinderen niet meer naar hem door te verwijzen maar naar andere in de omgeving gelegen echte IKMF Krav Maga scholen.

Op dit moment hebben we helaas nog geen oplossing in de directe omgeving voor dit in onze schoot geworpen probleem maar zijn wel naarstig op zoek naar mooie(re) en haalbare oplossingen om de kinderen in Hoofddorp een veilig, betrouwbaar, up-to date en mooi alternatief te kunnen adviseren voor het leuke en kwalitatief hoogstaande Krav Maga, IKMF voor kinderen.

We hopen op nog wat begrip en geduld.

Walk in Peace, Kida,

Team K4D