Waarom K4D

In een goede sfeer, onder bekwame, respectvolle Krav Maga Expert level trainers jezelf en elkaar fysiek/mentaal weerbaarder te maken, met mannen en vrouwen, jong en ouder lekker stevig werken aan je veiligheid en gezondheid. Minimaal 2 instructeurs per les, dus alle aandacht. Minimaal 1 instructeur voor 1 levelgroep. Jouw eigen level en focus staan centraal. Kwaliteit voor kwantiteit.

Laatste nieuws

Krav Maga Hoofddorp Haarlemmermeeer

Kom trainen direct van de bron bij Krav4Defense, proud and loyal IKMF member in Hoofddorp! Kijk voor meer info over het lidmaatschap voor volwassenen onder lid worden en tarieven op deze site en kom gratis een proefles volgen.

Start bij Krav4Defense met de basis van het Krav Maga IKMF-IMI systeem. Een basis die het Krav fundament legt voor meer, veel meer.  Schroom niet en doe in januari gratis een keer mee!  Er is ruimte in de startgroep! Januari inschrijven géén inschrijfgeld!

Wist je trouwens dat K4D al meer dan 10 jaar in Hoofdddorp zit?    

Krav Maga Hoofddorp is
#1 in Krav Maga met inhoud en kwaliteit.

When the shit hits the fan, you will not rise to the occasion, you will default to your training!!!


Laat je niks op de mouw spelden door een certificaten producerend schooltje of bondje, get real, train real, act real!

IKMF 4 LIFE / Krav4Defense

 

 

Grondlegger van Krav Maga

"So that one may walk in peace"

Imi Lichtenfeld (IMI Sde-Or)

Grand-master Imi (1910-1998) Imrich 'Imi' Sde-Or (Hebreeuws voor Lichtenfeld), de grondlegger van Krav Maga, is geboren in 1910 in Boedapest, Hongarije en opgegroeid in Bratislava de hoofdstad van het huidige Slowakije.
Onder invloed van zijn vader (een invloedrijke politie chef die zijn rechercheurs en Imi, voor die tijd en plaats, bruikbare aanhouding- en verdedigingtechnieken aanleerde) heeft hij al vroeg een aantal (vecht)sporten beoefend. Hij steeg boven iedereen uit met het zwemmen en vervolgens ook met turnen, worstelen en boksen. In '28 won hij het kampioenschap Worstelen bij de "Jeugd" en later werd hij kampioen licht- en middelgewichtsklasse en kreeg hij de Nationale titel voor Boksen én won hij een internationaal toernooi in Turnen. De jaren daarna won hij verscheiden prijzen in de bovenstaande disciplines.
Imi was de ongekroonde leider van de Joodse milities in zijn woonplaats Bratislava waar hij de mensen in de Joodse wijk verdedigde tegen lokale fascisten en Nazi’s voor en tijdens de eerst fase van de Tweede Wereldoorlog. In 1940 verliet Imi zijn familie en vrienden vanwege de grote problemen met de Nazi's. Hij vertrok met een boot naar Palestina. Het aangrijpende verhaal van de boot genaamd Pentcho wordt verteld in het boek "Odyssey" van John Birman. De reden dat Imi wel twee jaar aan boord bleef, met alle gevolgen van dien, geeft aan hoe sympathiek hij was en opkwam voor de medemens. IMI Sde-Or.
Halverwege de jaren '40 gaf Imi les aan speciale eenheden van Hagana en Palmach. Hagana was de voorloper van de Israeli Defense Force (IDF). Tevens nam hij de Pal-Yam en andere groepen, bestaande uit politieofficieren, onder zijn hoede. In 1948 werd Palestina uitgeroepen tot de Staat Israël. De IDF werd gevormd en Imi werd Chief-Instructor voor Lichamelijke Oefening en Krav Maga op de school van de IDF, School of Combat.
Hij kwam er tijdens zijn studies naar het gebruik van geweld onder 'real life stress situations' achter dat het heel moeilijk is om natuurlijke reflexen en reacties enorm te veranderen of andere reacties te conditioneren. De technieken binnen het Krav Maga zijn door Imi systematisch, met de praktijk als leermeester, ontwikkeld en telkens aangepast. Hij moest het leger onderwijzen onder grote druk. De soldaten werden eerder feitelijk gerecruteerd en direct het gevecht in gestuurd. Er was erg weinig tijd voor opleiding en training en men had een effectief, snel te leren en makelijk te onderhouden systeem nodig. Imi is gaan werken volgens een systeem dat werkt vanuit natuurlijke reflexen. Dit was de geboorte van Krav Maga in Israël. Door van dit leersysteem gebruik te maken wist hij tot op zijn oude dag systematisch tot oplossingen voor situaties met (be)dreigingen en aanvallen te komen.  
Na zijn militaire loopbaan nam hij de nog steeds aanwezige behoefte van de man en vrouw op straat waar om zich te kunnen verdedigen en begon Krav Maga aan te passen voor burgers. Immers, het (eind)resultaat van een techniek bij burgers kan/hoeft niet hetzelfde (te) zijn als die van een militair of politie agent. Zelfs in zijn laatste jaren was Imi nog bezig met het verzorgen van trainingen voor hoge levels Krav Maga studenten. Imi, een docent, een vechter en een groot mens, overleed in de ochtend op 9 januari 1998 in het ziekenhuis vijf uren nadat hij daar arriveerde. Binnen onze bond wordt er heden ten dagen nog steeds volgens het IMI system gewerkt en worden er technieken aan doelgroepen (civiel-politie-leger), achterliggende cultuur, omgeving en situaties getoetst, aangepast en ontwikkeld.